Ruijterlijk is er om jouw of jullie verhaal te vertellen op bijzondere momenten. Als ceremonieel bruiloftspreker mag ik je helaas nog niet officieel trouwen, maar ik kan je wel een onvergetelijke ceremonie geven.


Waarom een ceremonieel bruiloftspreker?

We zien steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om officieel op het gemeentehuis te trouwen, maar dat ze daarnaast een eigen invulling willen geven aan hun trouwceremonie op een andere locatie. Zo kun je altijd ‘ceremonieel trouwen’, zelfs op plekken die geen officiĆ«le trouwlocaties zijn. Dat is waar ik je mee wil helpen!


Een wederzijdse klik

Als ceremonieel spreker kom ik bij je thuis om kennis te maken. We lopen tijdens dit gesprek ook alvast de ceremonie globaal door, zodat jullie een beeld van mijn werkwijze hebben en om te kijken of dat goed bevalt. Het is namelijk heel belangrijk dat de klik wederzijds is, omdat je dan een veel betere band met elkaar kunt opbouwen. Hoe beter je iemand leert kennen, hoe meer je de ander vertrouwt en hoe meer details je deelt. En van die details moet ik het juist hebben! 


De creatieve processen op gang brengen

Je krijgt namelijk een vragenlijst van me voordat we voor een tweede keer afspreken. Daar staan wat vragen op om jullie beter te leren kennen, maar eigenlijk zijn die vragen bedoeld om jullie aan het denken te zetten. Vanaf dat moment komen namelijk de creatieve processen op gang!


Hoe meer details hoe beter

In het tweede gesprek gaan we dus veel dieper in op jullie verhaal en wil ik alles van jullie weten. Hoe meer details ik heb, hoe beter mijn verhaal kan kloppen. Je zult merken dat je in het begin nog wat aarzelend bent met het delen van informatie, maar dat verandert daarna in een soort waterval aan leuke feitjes, grapjes en bijzondere momenten. 


Herkenbare anekdotes

Om te checken of het beeld wat ik van jullie heb gekregen ook echt klopt, benader ik jullie kring van familie en vrienden. Zo krijg ik een nog beter beeld van jullie en kan ik mijn verhaal nog verder opbouwen met herkenbare anekdotes. 


Een liefdevol en divers uur

En dan is het moment daar, jullie grote dag. In een uur neem ik de gasten mee in jullie verhaal. Ik vertel over jullie eerste ontmoeting, waarom jullie verliefd op elkaar zijn geworden, hoe jullie elkaar aanvullen en waarom jullie perfect bij elkaar passen. Dat wordt natuurlijk aangevuld met muziek en eventuele gastsprekers, zodat het een liefdevol en divers uur wordt, geheel naar jullie wens.


Blijvend nagenieten

En ja, dat klinkt lang, maar geloof me: dat uur schiet voorbij! Dat is ook de reden waarom jullie naderhand een kopie krijgen van het verhaal om het allemaal nog eens rustig door te nemen. Zo kun je altijd blijven nagenieten van jullie bijzondere dag!


Kijk gerust rond verder op de site bij mijn diensten, bekijk wat anderen over mij zeiden en lees mijn blogs. Heb je vragen of ben je al overtuigd dat Ruijterlijk de beste keuze is voor jouw bruiloft? Ja, ik wil.