Categories: Ceremonie

Michiel

Share

Het begon met de zoektocht naar een huis voor later, kwam door het kopen van een ring in een stroomversnelling én resulteerde in een feest met podium, ceremoniespreker, veel gasten, catering en een soort bruidsboeket. Het feest van Wim en Renée werd steeds een stapje groter en dat staat symbool voor de relatie tussen de twee. Door comfortabele duwtjes beleven ze samen de leuke dingen in het leven.

Het mooiste compliment

Wim en Renée zeiden ja tegen elkaar tijdens hun ringenceremonie op zaterdag 8 september in de achtertuin van hun huis in Rotselaar, België. Ik mocht namens Parlante het liefdesverhaal van deze twee vertellen in een ceremonie die werd aangevuld met twee gastsprekers, live muziek en twee mooie toespraken van het stel zelf. Het mooiste compliment dat ik na afloop kreeg, was dat het leek alsof ik het stel ik al veel langer kende. Zo weet je meteen dat je verhaal klopt én wordt gewaardeerd door het publiek.

Weekenden vol leuke dingen

In een luchtig, vrolijk en dynamisch uur werden de 60 gasten meegenomen in het verhaal van Wim en Renée. Na een heftige periode leerden ze het leven weer ontdekken bij de singlesclub en werden de weekenden weer gevuld met allerlei activiteiten. Wim vermaakte zich daar al enkele jaren prima en leerde nieuwe kanten van zichzelf ontdekken, Renée had daar na haar scheiding ook wel oren naar en sloot zich ook aan. De vonk tussen de twee sloeg na enkele maande over en dat was het begin van iets moois samen.

Duwen en geduwd worden

Want hoewel ze elkaar vinden in hun vrijetijdsbeding, zijn ze wel degelijk anders. Wim oogt rustiger en komt pas op stoom als hij de mensen leert kennen, Renée is wat extremer in haar gedrag en emoties. Renée neemt graag het voortouw, terwijl Wim juist wat duwtjes nodig heeft om uit zijn comfortzone te stappen. Zij is praktisch, hij wil modern. Voor haar is kleur belangrijk, hij prefereert wit. Zij neemt genoegen met simpele sieraden als attent gebaar, terwijl hij het liefst klassieke sieraden met parels of briljanten wil geven. Zij duwt graag, hij heeft soms wat duwtjes nodig.

Het resultaat telt

En toch, of juist dáárom, passen ze echt enorm goed bij elkaar. Deze combinatie maakt heel duidelijk dat het niet belangrijk is om hetzelfde te zijn: zolang je elkaar maar accepteert en elkaars mening respecteert, kom je overal samen wel uit. Ze laten dagelijks zien dat ze goed bij elkaar passen en dat het een mooie basis is voor een leven samen. Ook al is daar af en toe een duwtje voor nodig, het gaat uiteindelijk om het resultaat.

In dit geval is dat resultaat een mooi leven samen vol leuke dingen én met een mooi huis vol gekleurde muren…

Gaan jullie trouwen en willen jullie ook zo’n mooi verhaal waarin jullie de ster zijn?
Ja, ik wil…

Leave A Comment

Related Posts