Categories: Ceremonie

Michiel

Share

Van Bakel, naar Frankrijk, Ierland België en weer terug naar Nederland. Er zijn maar weinig stellen die samen op zo veel verschillende plekken hebben gewoond, maar 1 ding bleef altijd hetzelfde: ze waren namelijk altijd samen. Het maakte niet uit waar ze waren in hun leven, als ze maar bij elkaar waren. En hoewel de bruid en bruidegom enorm verschillen van elkaar, ze passen gewoon ook echt enorm goed samen.

Boodschap in beide talen

Dat was de strekking van mijn speech op 25 augustus in Het Ketelhuis in Eindhoven tijdens de ceremonie van de Nederlandse Wesley en Ierse Sarah. Dat betekende ook dat een deel van de speech in het Engels moest en een deel in het Nederlands, maar aan de feedback van de gasten te zien, kwam die boodschap in beide talen goed over. Het hielp misschien ook mee dat ik een Engelse versie had uitgeprint, zodat ze mee konden lezen met wat ik zei.

Een mooie mix

Het liefdesverhaal vertelde ik in twee delen, omdat tussendoor familie van Sarah ook wat wilden vertellen. Oom Jimmy was speciaal uit Zuid-Afrika gereisd voor dit huwelijk en bracht een stuk uit de bijbel. Ook vertelde haar nicht een verhaal in het Engels. Het zorgde voor een mooie mix van vrolijke anekdotes, mooie muzikale begeleiding en traditionele elementen.

Grenzeloos verliefd

Het was mooi om te zien dat Nederland en Ierland goed bij elkaar kwamen tijdens deze ceremonie, want dat was ook de strekking van mijn liefdesverhaal voor hen. Wesley, een hardwerkende en nuchtere Nederlander, en Sarah, een avontuurlijke Ierse, laten namelijk al hun hele relatie zien dat landsgrenzen helemaal niet belangrijk zijn als het om de liefde gaat. Letterlijk grenzeloos verliefd.

Een stroef begin

Zij maakte een trip in Zuid-Amerika, woonde in Malaga, kwam naar Nederland om in de kas als komkommerplukster te werken. Hij woonde in Bakel en verhuurde toevallig een kamer. Dat begin was een beetje stroef, want zij vond dat werk veel te zwaar en hij stond niet te springen om een Ierse. Dat kwam vooral, omdat hij dacht dat er iemand kwam die leek op iemand uit de film Braveheart, ook al gaat die film over Schotland.

Elkaar achterna reizen

Het klikte toch goed, want zij verhuisde naar Frankrijk om te werken in Genève en hij reisde haar achterna. Hij vond een baan in Ierland en zij reisde hem achterna. Ze woonden een tijdje daar en toen wilden ze terug naar Nederland, maar kwamen in België terecht. En toen vonden ze een perfecte plek in Nuenen om te settelen.

Ideale basis

Van Bakel met heel veel omzwervingen in Nuenen, maar zoals ik eerder al schreef: het maakt niet uit op welke locatie ze samen zijn, maar dat ze samen zijn. En dat is de ideale basis voor een huwelijk.

Leave A Comment

Related Posts