Categories: Ceremonie

Michiel

Share

Het mooie en bijzondere van dit liefdesverhaal van Dirk en Sonja is dat het eigenlijk een heel ander begin had kunnen hebben, ook al waren ze toen nog wel heel jong. De ouders van Sonja gingen namelijk in dezelfde straat wonen waar Dirk was geboren en woonde.

De vonk sloeg nog niet over

Ze hadden bij Sonja thuis paarden, maar moesten steeds langs het huis van Dirk met de paarden naar de bak om te rijden. De familie van Dirk was toen al flink met motoren bezig. Er werd bijna iedere dag aan motoren gesleuteld of gewerkt. Ze maakten de motoren schoon met een hogedrukreiniger, maar daar durfden de paarden van Sonja dan weer niet langs. Sonja heeft toen dus vast vaak met Dirk gepraat om te vragen of ze wilden stoppen met schoonmaken, maar de vonk sloeg toen nog niet over.

Scharrelen met een ander

Ook een tweede ontmoeting bracht ze niet bij elkaar. Dirk scharrelde namelijk wat met een vriendin van Sonja, maar zij durfde niet alleen naar het huis van Dirk. Dus Sonja ging wel mee voor de gezelligheid. Sonja was toen 15 of 16 en Dirk ongeveer 17. Hij weet nog wel dat die vriendin toen langskwam en dat er iemand bij was, maar hij kan zich niet meer herinneren dat het Sonja was. Het liep dus weer uit op niets.

Hulp van de kring

En toch bracht het lot hen weer samen. Ik neem jullie graag mee naar september 2007. Ze hadden net allebei een zwaar jaar achter de rug met een scheiding en verhuizing en waren eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe relatie. Het was al moeilijk genoeg om een eigen leventje op te bouwen, dus ze waren allebei niet op zoek naar iets nieuws. Sonja was eigenlijk gewoon op zoek naar rust. Zelf zagen ze het misschien niet zitten, maar de kring zag dat wel.

De hele nacht dansen

Er was een groot zomerfeest in de tent. Sonja ging er met vriendin Monique heen, terwijl Dirk daar was met zijn familie.  En ook al kenden Sonja en Dirk elkaar nog niet of niet meer, hun kring had al bedacht dat het wel eens een goede match zou kunnen zijn. Dus heel ‘toevallig kwamen ze die avond elkaar tegen en de klik was er inderdaad, want ze stonden lang met elkaar te praten. Op de achtergrond zongen De Sjonnies het nummer ‘Dans je de hele nacht met mij’ en daar had Dirk wel oren naar.

Met goede bedoelingen

Sonja zou na het feest nog naar het gebruikelijke café gaan waar ze altijd zaten. Dirk was die avond op de fiets en zag een extra drankje ook nog wel zitten, dus fietste met zijn goede bedoelingen naar het café in de hoop dat hij Sonja weer zou zien. Sonja was echter met iemand met de auto mee en haar gezelschap had geen zin meer, dus ze vertrokken naar huis, zonder iets te laten weten aan Dirk. Daar zat hij dan, in het café van Sonja, met zijn goede gedrag, zonder Sonja.

Weer wat hulp

Je zou dan denken dat het verhaal tussen deze twee verder gaat, maar daar stopte het eigenlijk. Er waren nog allerlei zaken te regelen vanwege de scheidingen. Het kwam dus veel lager op het prioriteitenlijstje te staan om wat af te spreken, maar gelukkig werden ze wéér geholpen door hun kring. Iedereen had namelijk gezien dat de klik zo groot was, dat een nieuw plan maakten om de vonk over te laten springen.

Een lesje voor Robbert

Zo’n twee maanden later werd een avondje uit georganiseerd met de familie met zijn allen in een grote bus richting de Brothers in Bunnik. Heel toevallig gingen Sonja en haar vriendin ook weer mee. Het werd dus een gezellig avondje uit, maar eigenlijk was het één grote organisatie om Dirk en Sonja bij elkaar te laten komen. Robbert ten Brink kan hier nog wat van leren hoor.

Eindelijk!

Ze hebben elkaar wéér gevonden na een heel lange periode en vanaf het moment dat de vonk echt oversloeg, zijn ze niet meer uit elkaar te krijgen. En ook al lijkt het alsof ze bewust voor elkaar hebben gekozen, ze hebben daar wel enige hulp van gehad binnen hun kring.

Gaan jullie trouwen en willen jullie ook zo’n mooi verhaal waarin jullie de ster zijn?
Ja, ik wil…

Leave A Comment

Related Posts