Ruijterlijk vertelt jullie verhaal op speciale momenten. Mijn naam is Michiel de Ruijter en ik ben de oprichter van Ruijterlijk. 

De naam staat natuurlijk niet op zich. Het is een samentrekking van ruiterlijk en De Ruijter, maar dat had je vast al door…


Ruiterlijk

Definitie:
‘Eerlijk, ongeveinsd, openhartig, oprecht
Op een prettige manier eerlijk

Waarom Ruijterlijk

Ruijterlijk is officieel opgericht op 6 september 2018, maar eigenlijk bestond het al veel langer. De plannen om spreker te worden op bruiloften kregen namelijk vorm toen ik zelf ging trouwen. Dat was op 16 december 2017 en sindsdien heb ik het trouwvirus te pakken. Ik heb het zelfs zo erg te pakken dat ik het wil overbrengen op anderen!


Het verhaal van anderen

Tijdens de voorbereidingen sprak ik regelmatig met mijn eigen ceremonieel spreker Margot Cuppen van Parlante en volgens haar paste ik perfect in het plaatje. Na lang wikken en wegen én herhaaldelijke duwtjes van mijn vrouw nam ik inderdaad de stap om ook ceremonieel spreker te worden. Het leek me fantastisch om het verhaal van anderen te delen, om ze weer te laten herinneren aan het ontstaan van hun liefde en om de zaal ervan te overtuigen waarom de bruid en bruidegom perfect bij elkaar passen.


De juiste ervaring

Dit past namelijk perfect bij mij en ik wil je graag uitleggen waarom. Ik ben begonnen met het studeren van psychologie, omdat ik mensen interessant vind. Daarna volgde een studie journalistiek, omdat ik van schrijven houd. Ik werkte bijna 4 jaar als journalist en interviewde dagelijks mensen, op zoek naar een interessant verhaal en leerde ik schrijven voor een doelgroep. Daarna werkte ik enkele jaren als PR-adviseur en gaf advies aan mensen hoe zij zich het beste konden profileren in de media, schreef ik als ghostwriter hun verhaal én was het mijn taak om onderwerpen zo interessant mogelijk te presenteren. 


De ideale combinatie

Al die vaardigheden combineer ik nu bij Ruijterlijk als ceremonieel bruiloftspreker. Ik interview bruidsparen en hun kring om op zoek te gaan naar het bijzondere liefdesverhaal dat wordt aangevuld met interessante en herkenbare anekdotes. De verhalen zijn oprecht en  zijn op een prettige manier eerlijk. Ruijterlijk dus.