Categories: Tips

Michiel

Share

Een liefdesverhaal bevat mooie anekdotes vol liefde en humor. Het is natuurlijk mijn baan om dat zo goed en mooi mogelijk te vertellen, maar het is nog veel mooier als het stel enkele woorden naar elkaar uitspreekt. Lees hier waarom het altijd een goede idee is om wel de geloften naar elkaar uit te spreken.

Ik hoor het vaker hoor. Aarzelende stellen die niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken. Het is niks voor hen, zo zijn ze niet en ze weten toch niet wat ze moeten zeggen. Het eerste antwoord is dan ook vaak ‘nee’ als ik het voorstel. Onbekend maakt onbemind, zeggen ze dan wel eens. Want hoe meer ik erover vertel, hoe meer het besef groeit dat het inderdaad heel mooi kan zijn als het stel ook zelf het woord neemt.

Reden 1: je spreekt iets uit wat je normaal niet zegt

Het is natuurlijk ook wel een beetje bijzonder om je gevoel uit te spreken naar je geliefde, want laten we eerlijk zijn: hoe vaak doe je dat nu echt? En juist daarom is mijn advies altijd om het wel te doen! Dit is de kans om super romantisch te zijn. Of misschien kies je er juist voor om eindelijk je langgekoesterde wens voor jullie samen uit te spreken. Of je wilt je geliefde gewoon eens verrassen. De redenen zijn voor iedereen anders, maar het resultaat is gelijk: een mooie speech vol positieve emotie.

Reden 2: je leert anders naar je geliefde te kijken

Door na te denken over wat je over de ander kunt vertellen, leer je hem of haar op een andere manier bekijken. Sommige dingen lijken normaal te zijn geworden in jullie relatie, maar door dit op te nemen in je gelofte, wordt het juist weer speciaal. Je benadrukt waarom je de ander zo waardeert, ook al is dat eigenlijk hoe het altijd gaat in jullie relatie. Je maakt van het normale iets bijzonders. En je belooft natuurlijk dat je dat altijd zo blijft zien.

Je maakt van het normale iets bijzonders

Reden 3: het laat zien dat de ceremoniespreker zijn werk goed heeft gedaan

Oké, deze reden is misschien minder voor jezelf, maar meer voor de ceremoniespreker. Want het komt vaker voor dat in jullie geloften min of meer dezelfde verhalen terug komen. Dat lijkt een herhaling en dus saai, maar dat is juist omgekeerd. Als het goed is, heeft de ceremoniespreker goed opgelet tijdens het interview en geluisterd naar hoe jullie elkaar zien en waarom jullie bij elkaar passen. En dat soort informatie komt ook altijd naar voren in jullie geloften. Deze geloften zijn dus eigenlijk het bewijs dat de ceremoniespreker zijn werk goed heeft gedaan en door deze bevestiging vanuit jullie zelf, wordt zijn verhaal alleen maar krachtiger.

Puur en authentiek

Wat de reden ook is, door een gelofte uit te spreken, wordt de ceremonie authentiek. Het gaat om jullie pure gevoelens uit jullie eigen mond. Dat is altijd krachtiger én mooier dan dat een ander het over jullie vertelt. Ook al houd je niet van speechen, weet je niet wat je moet zeggen en ben je bang dat je in tranen uitbarst, dat maakt echt niet uit. Als het maar vanuit jezelf komt, is het altijd een mooie toevoeging aan de ceremonie.

Ben je overtuigd dat je zelf ook de geloften wil uitspreken? Lees dan hier in dit stappenplan hoe je tot de perfecte trouwgelofte komt.

Leave A Comment

Related Posts